PERFECT WEEKEND

  2014-02-26 / 04:02:00 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
God kväll,
Tisdag redan vilket är väldigt skönt... räknar ner dagarna nu tills mitt år här är över! Ser så himla mycket fram emot resemånaden med Anna och att få träffa min familj när jag kommer hem. Fick nyss reda på att jag är ledig nu på fredag för Zoe och min värdpappa ska tydligen till Vermont och åka skidor igen.. Såklart ger dom inte mig den dagen utan jag måste jobba en heldag för att jag inte jobbar nu på fredag.. Jag blir inte förvånad längre, så trött på detta.
Min helg var i alla fall helt underbar, riktigt vårväder och solen var framme hela helgen. I fredags kom Anna hit och hon hängde med mig och Zoe när vi åkte rollerblades på kvällen.. Alexandra&Hanna kom sedan och hämtade upp oss och vi åkte och tittade på filmen Endless Love, inte den bästa filmen men Alex Pettyfer är ju snygg som guden själv så jag ska inte klaga. Anna&jag vaknade upp här på lördagen och vi åkte sedan in till city, mötte upp Hanna nere i Soho där vi tittade i butiker hela dagen innan vi begav oss till Union Square där vi åt pasta på Vapiano och avslutade kvällen med en crepes med nutella och jordgubbar rakt över gatan. Åkte hem till Anna och sov över där, gick upp 7 på morgonen på söndagen för att kunna se hockey finalen.. Besvikna över förlusten åkte vi in till city igen och gick längs 34st och 5th ave och titttade i butiker. Åt middag på Chipotle och försökte köpa en semla inne på FIKA men till vår VÄLDIGT stora beskvikelse(okej jag blev nog mest förbannad) så säljer dom inte det på söndagar.. Och jag orkar inte dra upp alla anledningar till varför jag tycker dom borde göra det. Vi ska dit nästa helg istället på lördagen istället. Vi gick sedan en lång promenad i älskade Central Park och bara pratade. Sådärja, det där va min helg. Hoppas er var lika bra som min, längtar redan till nästa.
 
 
 
Jag vet att mitt hår inte ska vara sådär med halsduken.... ingen behöver kommenterar detta..
 
 
Och ja.. Hanna var också med under helgen.. Bara det att hon var fotograf så det blev mer bilder på mig och Anna. Och nu tänker ni säkert, hur kan dom alltid bli så himla snygga på bilder!? Värsta Victoria's Secret modellerna.. Jag ska visa er lite bilder "behind the scenes".... You're welcome
 
 

SAKNAR

  2014-02-21 / 02:57:02 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Just nu saknar jag
  • Min familj
  • Mina vänner
  • Mitt hus
  • Sverige
  • Skåne
  • Europa
  • Vår toalett där hemma
  • En vanlig hederlig middag med min familj
  • En god frukost
  • Att äta tillsammans med någon
  • Att köra manuell bil
  • Skurup
  • Centrum fikets bullar
  • Något dåligt tv-program som jag kan se tillsammans med min familj
  • Att laga något gott
  • Pågatågen
  • Sommaren i Sverige
  • Att klä upp sig och sminka sig fint
  • Att gå ut på en klubb

 

Min hjärna är överallt och ingenstans just nu. Jag längtar så himla mycket tills jag kommer hem, när jag får sova i min säng hemma i Skurup, med min familj, i vårt hus, där vi sitter tillsammans och äter middag, tittar på tv och umgås.

Samtidigt vet jag inte hur jag ska kunna lämna allt här, jag är finito, done, klar med det här au pair jobbet.. Men Anna, Hanna, Lisas och mina helger  i New York...De kommer jag sakna något så OTROLIGT.
Jag vet att jag borde njuta, och det gör jag, men just nu i den här sekunden när jag skriver detta så vill jag bara hem till Sverige, till det lilla landet lagom.

Saknar er, DTM, när vi äter för mycket så att vi mår dåligt, när vi åker till Algots Bröd mitt i natten för att handla nybakat bröd och när vi försöker dygna men jag lyckas alltid somna
Saknar Linnéa, som kan göra en så himla glad över att skriva detta med Ahlgrens Bilar
Eller att ha en systerkväll där vi lagar god mat och tittar på O.C eller nått
Och nu låter det ju som att jag har det svin tråkigt här, det har jag verkligen inte. Trivs fortfarande här men ibland får jag bara lite hemlängtan, och inte alls sån hemlängtan att jag gråter och inte klarar av att vara här längre, utan att jag bara behöver en dos av Sverige och min familj.
 
 
 
 

VERMONT

  2014-02-19 / 03:40:40 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Hej allihop!
 
Då var jag hemma från Vermont igen, har haft ett par riktigt bra dagar. Hela familjen tog bilen på onsdag eftermiddagen, bilturen tog ca 4 1/2 timme men gick ändå ganska så snabbt. Vi anlände sent på onsdagskvällen till min värdpappas föräldrars hus, dom bor i Florida under vintern så vi lånade deras hus. Jag och Tali delade rum nere i källaren och de andra sov två våningar upp.. På torsdagen hade Zoe en privatlektion medan vi andra gjorde lite ärende och tog det lugnt. Vi åt även frukost på en jätte mysig restaurang där dom hade världens godaste pannkakor, amerikanska fyllda med bär.. dreglar bara jag tänker på dom. På fredagen skulle jag ha en grupplektion där jag skulle lära mig lite mer hur jag skulle åka skidor, men det visade sig att jag var den enda i gruppen och att min lärare såklart var en ung 25årig kille som såg bra ut.. jätte roligt verkligen när jag ramlade när vi åkte i backen. Vi började med att åka på "the Bunny hill".. när jag var tillräckligt duktig så tog han med mig till de blå backarna där vi sedan åkte resten av lektionen! De andra dagarna åkte jag med Tali&Steve men de är betydligt bättre än mig, jag tog mig sakta men säkert ner från toppen av berget i alla fall. Dagarna bestod alltså av att vakna, äta frukost, åka till bergen, åka skidor, åka hem, duscha, ut och äta och hem och sova. På kvällarna brukade jag och Tali titta på film nere i vårt sovrum! Hade ett par mysiga dagar där och gillade verkligen den lilla byn vi bodde i..
 
Nu är allt som vanligt igen vilket är ganska så skönt och jag har ungefär bara 8 veckor kvar här vilket känns helt sjukt, men det ska ändå bli skönt att komma hem.. Längtar efter min familj och mina vänner!
Här kommer en massa bilder från Vermont, dom är i oordning men det får ni stå ut med..
 
 
 
 

LONG TIME AGO

  2014-02-12 / 17:27:43 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
Hej allihop,
 
Det börjar bli tröttsamt för det känns som om jag börjar varenda inlägg med ett förlåt, men verkligen, förlåt för min bloggning.. Det är nog inget jag ska satsa på i framtiden direkt.
Allt flyter på här, det har varit superbowl, helger i New York, nedräkningar till resemånaden, snö, snö, snö och ännu mer snö. Idag ska jag och min värdfamilj åka till Vermont där vi ska åka skidor, tar 5 timmar upp med bilen och så stannar vi tills på söndag.. Ska bli väldigt roligt eftersom jag bara åkt skidor en gång och alltså kommer vara totalt usel och det ska bli väldigt kul att komma till Vermont. Vi ska bo i min värdpappas föräldrars hus för dom har ett hus i Vermont och ett nere i Florida så nu när dom inte är där så passar vi på att låna det vilket är perfekt. Jag ska ta med mig kameran och ha mobilen med mig så jag kan fota allt där uppe, t.ex. när jag bryter ben osv.
Igår kväll slutade jag lite tidigare och Hanna kom och hämtade upp mig, vi körde till bion och tittade på That Awkward Moment som var så himla bra, blev förälskad i New York på nytt.(hur ska jag någonsin kunna lämna den här staden!?) Ni måste se den när den kommer ut i Sverige!
Annars händer det väl inte allt för mycket, jag försöker bocka av saker på min shoppinglista vilket går sådär, har bara 9 helger kvar här nu vilket är helt sjukt så jag måste försöka njuta så mycket som möjligt. Jag håller även på att försöka betala skatt, 313 dollar om jag ska vara exakt, onödiga pengar som jag hellre hade lagt på kläder. Måste försöka förstå mig på hur man skriver en check för det ska jag skicka med till skattekontoret, USA tror dom är före i allt men dom skriver fortfarande checkar här.. sen när gör man det i Sverige egentligen? Har nog aldrig sett någon skriva en där hemma.
Jag ska bara klaga lite på vädret också innan jag avslutar, jag är så HIMLA trött på detta, snö hela tiden, verkligen hela tiden och mer ska det tydligen bli.. Jag vill bara ha vår så att jag kan njuta av New York ordentligt och klä mig finare..
 
Det var nog allt för den här gången, så hörs vi om ett halvår då. See you then!
 
 
Lite bilder från Super Bowl helgen.. har aldrig någonsin sett så mycket folk på Times Square(Pappa du hade fått panik...)