DO YOU WANNA BUILD A SNOWMAN?

  2014-01-24 / 21:44:09 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Jag kom på att jag knappt visar några vardagsbilder här på bloggen så när jag och Zoe var ute och lekte i snön tog  jag tillfället i akt och fotade en del.. här är himla mycket snö och kallt som bara den men Zoe var hur glad som helst över snön!
Fredag idag och jag jobbade bara lite på morgonen sen börjar jag inte jobba förrän halv 5 idag, Zoe skulle på en evaluation och Steve hängde med henne dit så jag och Daisy och jag sitter i soffan och tittar på tv bla. American Idol och nyheterna om Justin Bieber som jag inte ens vill diskutera... är så besviken på honom. När dom kommer hem igen så ska vi åka till Florham Park och deras roller skate rink som vanligt haha.. Senare kommer Hanna hit och vi ska köra till Outback Steakhouse och käka god mat!
 
Hoppa ni haft en jätte bra fredag
 
Man ser inte hennes ansikte för hon hade halsduken över hela ansiktet för att det var så kallt
 
 
 

MADISON SQUARE GARDEN

  2014-01-24 / 03:23:38 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Hej,
Förlåt för dålig uppdatering här på bloggen... ännu en gång. Men det är så himla tråkigt att blogga, försöker göra det då och då så att ni ska få en liten uppdatering om vad som händer här borta.
Min värdfamilj har i alla fall matchat med en ny au pair, en från Sverige! Hon landar i USA den 4 april och kommer sedan vara med mig under en veckas tid innan jag och Anna drar till Hawaii och Los Angeles(längtar SÅ).. Ska bli skönt att avsluta det här med au pair men samtidigt vill jag inte riktig lämna så det är mycket blandade känslor som snurrar i mitt huvud hela tiden.
Allt flyter på här som vanligt i alla fall, i fredags kom Hanna hit det var bestämt att vi skulle titta på bio men det slutade med att Tali jag och Hanna körde och handlade thai mat som vi åt här hemma, på lördagen sov jag ut och sen åkte jag in till NYC, mötte upp Anna&Lisa i Central Park, vi gick en snabb sväng in om Nike affären(vill köpa ett par byxor där men dom kostar 110 dollar........) sen tog vi subwayn ner till Union Square för att handla mat på Whole Foods, vi bestämde oss för tacos och åkte sedan hem till Anna där vi lagade jätte god tacos och hade en mysig kväll.
På söndagen åkte vi tre in till city igen och mötte upp Hanna, vi begav oss ner mot Soho där vi tittade runt i en massa affärer och hamnade som vanligt på vårt favoritställe Soho Park där vi åt lunch/middag. När det började bli kväll tog vi subwayn till Madison Square Garden där vi skulle titta på en NHL match, New York Rangers - Washington Capitals. Vi hade jätte dåliga platser och såg ingenting men som tur var så var där fyra stycken platser längre ner som var lediga och vi tog chansen och fick bra platser hela matchen. Det var verkligen jätte roligt att se ishockeyn, speciellt eftersom att vi befann oss på MSG och att snygga Henrik Lundqvist stod i mål.. Det var i alla fall en cool upplevelse som jag tycker alla borde göra.
 
Nu i veckan har där kommit en HEL del med snö här i New Jersey, det har varit halvdagar och lediga dagar från skolan så jag har jobbat en del.. Ska bli väldigt skönt att helgen snart är här.. det är bara imorgon kvar. Imorgon kväll ska jag ut och äta med Hanna, på lördag ska jag in till NYC med Tali och på söndag blir det bio och sushi med Caroline plus att det är Grammy Awards på tvn också som jag måste se!
 
Ha en jätte bra helg så hörs vi väl snart igen.. ska verkligen försöka blogga mer! PUSS!
 
bilderna är inte i någon riktig ordning men det får gå ändå...
 
 
 

9 MONTHS.. 3 TO GO

  2014-01-16 / 14:44:50 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Känns så sjukt att jag igår hade varit i USA i 9 månader, 9 månader utan att besöka Sverige, har inte varit i mitt rum på 9 månader.. är så glad att jag gjort detta och vet helt ärligt inte hur jag ska kunna lämna detta..
Min värdfamilj har som sagt börjat titta på nya au pairer och i förrigår skypade jag med tre potentiella au pairer, min värdmamma och jag gillade två av dom så vi får se vem det blir, kan inte ens tänka mig hur svårt det är att välja vem som ska komma och ta hand om ens barn.. imorgon kommer här i alla fall hembesök från organisationen Cultural Care för min värdfamilj har bytt till den organisationen eftersom där knappt fanns några svenskar på au pair care. Jag och Zoe ska åka rollerblades imorgon igen, och ja hon är fortfarande lika glad när vi ska dit haha.. 
Nu ska jag köra till gymmet och testa på ett nytt pass som heter STRIKE, när jag kommer hem ska jag titta på filmen Frozen, såg att den fanns på swefilmer.
 
Och i helgen ska jag in till NYC, Anna är ensam hemma på lördag kvällen så då ska vi hänga hos henne, laga mat och titta på film.
 
Hoppas ni får en bra helg!

THE CITY THAT NEVER SLEEPS

  2014-01-13 / 03:18:00 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Världen, Europa, Skandinavien, Sverige, Skåne, Skurup.. Vi har ett datum. Den 28 april 13.50 landar denna skånska tjej på svensk mark igen(eller ja dansk men det är sak samma..) Känns så otroligt konstigt att fått ett datum, att jag ska härifrån, lämna allt och åka hem.. Samtidigt ska det bli roligt att komma hem igen och träffa alla. Anna kom hit i fredags och sov över här och på lördagen bokade vi alla flyg samt hotell till vår resa efter vårt år här är slut, vi kom billigt undan då vi ska bo på hostel under hela resan vilket är betydligt billigare än hotell. Vi börjar med att åka härifrån den 16 april, planet går då mot Hawaii och där stannar vi tills den 23 april, efter det åker vi till Los Angeles och stannar där tills vårt plan går hem den 27 april.. Ska bli SÅ roligt och jag längtar så himla mycket.. Den här sista tiden ska jag verkligen njuta någt otroligt.. Har gjort en hel lista på vad jag vill göra och köpa innan jag åker härifrån..
 
I fredags var jag och Zoe och åkte rollerblades.. hon älskar det men är som sagt riktig dålig på det. Jag åkte också, med fyra hjul, var väldigt roligt att testa, faktiskt svårare att åka med fyra än med två.. och idag har jag och anna varit inne i New York, vi har gått runt i lite butiker, suttit på Starbucks och handlat godis på Dylans Candy Bar, har haft en jätte bra helg och ser framemot veckan!
 
trött tjej eller vad?
 
 
 
 
 
 

EN LITEN UPPDATERING FRÅN ANDRA SIDAN SJÖN

  2014-01-09 / 04:00:16 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Hej mina vänner,
Farmor och farfar vi måste skypa! Kan ni imorgon(torsdag) eller på fredag? Kommentera så vi kan planera in en liten skypestund.
Då vill ni kanske veta vad som händer borta i USA.. Jo det rullar på som vanligt här. Vardagen är tillbaka som vanligt igen vilket är väldigt skönt, vi har fått ännu mer snö och har haft otroligt kallt här.. Men som svensk är man ganska van och jag klarar mig fint i alla fall. Skolorna va inställda en dag till och med föra att det skulle bli en otrolig storm.. Jo visst, tjoflöjt. Några cm snö och solklart väder, bra jobbat där Amerika.
Zoe hade ett födelsedagskalas som var på en sån här riktig amerikansk rollerskating rink, jätte roligt kalas verkligen, det fick mig att vilja vara 6 år igen och åka runt där, käka pizza, tårta och dricka läsk och sen åka igen. Zoe var otroligt dålig på det, skrattade så himla mycket, fick hjälpa henne hela tiden för hon kunde knappt stå upp.. Till slut gav jag upp hoppet om att försöka få henne att stå ordentligt så då fick hon klarade sig själv och hon försökte ta sig runt banan vilket gjorde att hon ramlade cirka 20 gånger.. Alla hennes kompisar i en grupp runt om henne för att hjälpa stackaren, så gulligt. Trots att hon var väldigt dålig på det ar hon pratat varenda dag om att hon vill tillbaka dit, hon började till och med prata idag om att hon ville ställa in en aktivitet i nästa vecka så att vi kunde åka tillbaka till rollerskate rinken istället haha!
Jag har berättat för min familj att jag kommer åka hem när mitt år är slut, känns skönt att ha sagt det och jag har även preliminär bokat mitt flyg hem.. Fick välja tre alternativ så nu väntar jag på besked vilket datum jag fick.. Anna och jag ska ju som sagt till Hawaii och Los Angeles på vår resemånad vilket ska bli otroligt roligt och väldigt skönt. Har ca bara 97 jobbdagar kvar tills mitt år här är slut vilket känns både bra och dåligt.. Tali har redan börjat titta på biljetter till Sverige för att hon vill komma och hälsa på mig. Och jag har även skypat med en svensk au pair som familjen har pratat med, hon verkar vara snäll och bra och familjen ska skypa med henne på fredag, får se hur det går.. Jag försöker hjälpa dom så gott det går att välja en bra au pair.. Dom funderar på att byta till Cultural Care som är en annan organisation för där hittade jag ännu fler svenska au pairer, finns knappt några med den organisationen jag åker med.. Det var väl allt jag hade att berätta för den här gången!
 
Hoppas ni har det jätte bra i Sverige, och njut av att in inte har snö och alldeles för kallt...
Och jag och lilla Daisy spenderar alltid våra dagar ihop nu för tiden, vet inte hur jag ska kunna lämna henne riktigt.. My Little Baby.
 

NEW YEARS AND WILLIAMSBURG

  2014-01-03 / 03:47:00 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
När mamma hade åkt hem packade jag väskan för att åka till Hanna på nyårsafton, jobbade först till tre på eftermiddagen innan jag åkte hem till Hanna där även hennes syster befann sig. Vi gjorde oss ordning innan vi begav oss in till NYC för att försöka hitta någonstans att äta och för att möta upp Lisa, i hamnade på Vapiano och jag och Lisa delade på den godaste pizzan jag ätit sen jag kom hit, smakade som en vanlig hederlig pizza. Vi begav oss sedan till klubben där vi skulle fira in det nya året, vi fick ett stort svart X på handen för att vi var under 21 men det tog vi snabbt bort inne på toaletten för att det var så pinsamt att ha det stora X:et på handen.. Stället var SÅ litet och de släppte in alldeles för mycket folk så vi stod på samma plats ända fram till tolvslaget.. såg the ball drop på tvn, skålade in det nya året med bubbelvatten och ångrade att inte var på Times Square istället.. Vi tog bussen hem vid kvart i 1, ja på nyårsafton. Så rolig var den haha.. men det är inte kul när man är under 21, känner sig som 10 igen plus att det var svinkallt ute så att stå på Times Square hade väl varit rena döden..
Sov över hos Hanna och den 1 januari åkte Elise, Hanna och jag till Williamsburg, gick en sväng där och hamnade på ett mysigt fik där vi åt lunch. Åkte sedan hem ganska tidigt och spenderade resten av kvällen med Tali&Zoe som blev väldigt glada över att jag var hemma tidigare än vanligt.
Idag var första skoldagen och allt är nu tillbaka som vanligt igen, imorgon är skolorna inställda dock på grund av snön och stormen som ska komma så får jobba hela dagen, men det ska nog gå bra. Till och med borgmästaren hade uttalat sig att det skulle bli ett jäkla väder.. Vi får väl se. Jobbar lördag också och sen på söndag ska jag på gospel med Malin(som tyvärr åker hem nästa vecka), Ida, Hanna, Elise, Lisa och två andra tjejer. Blir nog jätte roligt! Ha en underbar resterande vecka!
 
Hanna har tagit alla bilder
Vi trodde att vi hittade ett svensk konditori.. gick in och där var inget svenskt.. Hur kan dom ens säga att det är ett svenskt konditori när det inte ens finns en chokladboll eller kanelbulle där inne?
 
 
 

CHRISTMAS WITH MY MOM

  2014-01-03 / 03:27:57 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Förlåt igen för den otroligt dåliga uppdateringen. Jag är tillbaka i vardagen igen efter 10 dagars ledighet. Min värdfamilj åkte till Florida den 20e och på kvällen kom Anna, Hanna och Lisa till mig, dom stannade hela helgen och vi lagade god mat, tittade på film och hade det allmänt trevligt. På söndagen åkte jag och hämtade min älskade mamma på Newarks flygplats, det var så roligt att träffa henne igen. Vi har varit i New york ett par dagar, varit här i Livingston och bara haft det underbart bra. Vi gjorde bland annat ett julbord här hemma den 25e med janssons, köttbullar, lax, Bregott smör och präst ost, jag fick jätte fina julklappar, så som en väska av Linnéa, pengar och ett jättefint armband. Det var jätte tråkigt att säga hejdå till mamma men jag et att vi ses snart igen för nu har jag äntligen berättat för min värdfamilj att jag ska åka hem, höll på att börja gråta när jag skulle berättade de, men det är skönt att det är sagt nu. Flyget kan jag boka hem nu men ska vänta på Anna först, vi måste planera lite. Men pappa&jag har börjat titta upp flyg och det känns så himla konstigt att jag ska härfrån, lämna allt liksom.. men sen ska jag hem till älskade Sverige och min familj o vänner.
 
Har knappt några bilder sen mamma var här men här får ni bilder på när vi äter, vilket vi gjorde en hel del!
 
 

HAPPY NEW YEAR!

  2014-01-02 / 03:04:00 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade alldeles själv till USA.

Har du några nyårslöften?
Jag ska ta hand mer om mig själv & bära mer ringar(fint nyårslöfte jag vet)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jag och Kate Middelton står varann ganska nära men annars nej.

Vilka länder besökte du?
USA, Danmark, Sverige

Vilka datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
15 april

Vad var din största framgång 2013?
Att jag vågade flytta till USA, kan än idag inte förstå att jag vågade.

Största misstaget?
Oj, den var svår. Kan faktiskt inte komma på något..

Bästa köpet?
Mina Dr.Martens skor.

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, mat, kläder, mat, kläder, mat och resor hit och dit.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj och mina vänner, och musik.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
One Direction- Best song ever och Story of my life, hemskt att säga men.. Robin Thicke- Blurred Lines.. finns fler men orkar inte skriva alla

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har helt klart varit gladare, men det här varit en ren berg och dalbana...

Vad önskar du att du gjort mer?
Solat mer i somras, shoppat fler stickade tröjor.

Blev du kär i år?
Nej men jag kan däremot göra en hel jävla lista till er över mina förälskelser i år....

Favoritprogram på TV?
Awkward, Xfactor

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag umgicks med min värdfamilj, fick massa fina presenter och avslutade den med en middag med mina vänner.
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej faktiskt inte, jag har älskat det här året.

Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Den va trist i början av året, men nu har jag nog fått lite kläm på det.

Vem saknade du?
Min familj & mina vänner i Sverige

Den bästa nya personen du träffade?
Jag kan inte säga en person, där är för många!