OH CRAP

  2013-04-30 / 04:30:43 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

Okej, låt mig säga såhär. Jag har ju inte haft den perfekta starten här borta, först klyddade bilen och nu har jag fått ögoninflammation.. Jag sa ingenting till familjen för jag ville inte vara ivägen, dock var mitt öga så rött att dom frågade vad som var fel. Båda värdföräldrna sa till mig direkt att åka till doktorn, så klockan nio på kvällen körde min värdpappa mig till doktorn(doktorns fru var ifrån Sverige, från Malmö och han kunde en del svenska, hur liten är världen egentligen?) fick utskrivet droppar till ögat, åkte och hämtade det på CVS Pharmacy och nu ligger jag här med världens minsta flaska med droppar i, som har kostar mig hur mycket som helst. Måste dock skicka in massa papper imorgon så att jag får tillbaka pengar i och med att jag har försäkring.. Tacka gudarna för Sverige och Apoteket, mycket lättare.

Godnatt från mig och mitt röda öga


NIGHt

  2013-04-30 / 02:41:37 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

Ni är ju för gulliga med lapparna.. Tack mamma! Jag blev himla glad av lappen!
Idag har jag varit på gymmet, städat, tvättat, organiserat i köket och sen har jag och min värdpappa lagat en jätte god wook, smakade nästan som hemma! Hela familjen ska försöka bli nyttiga här så det känns skönt, vill inte vara onyttig..
Sen har vi ändrat så att det är playdates på måndagar istället för tisdagar, så på tisdagar är det nu reading class istället, på ett nytt ställe dessutom, så det blir spännande att se om man hittar dit imorgon!
Hade en playdate här hemma idag, vilket gick väldigt bra! Nu ska jag städa på mitt rum.. Det ser för jävligt ut.
Förresten, hämtade min värdmamma på tågstationen nyss, och så sa hon i bilen att familjen verkligen gillade mig, och så hade värdpappan sagt till henne att jag körde bra och att dom gör allt för mig(hon tog som exempel att hämta mig mitt i natten haha, vilket redan har hänt) blev i alla fall jätte glad!


WOODBURY

  2013-04-29 / 19:10:16 / Allmänt / 6 KOMMENTARER
Hej!
Tänkte bara snabbt lägga in bilder på sakerna jag köpte på Woodbury Outlet när jag var där med Anna i söndags, hade det jätte trevligt och shoppade mycket fina saker! Idag är det måndag vilket innebär att jag är ledig från tio ungefär till kvart i fyra då jag ska hämta henne i skolan, så det är skönt! Har varit på gymmet med Julia så hon visade mig runt, vilket otroligt stort gym... Går inte att jämföra med något annat. Har lite bråttom för jag ska tvätta, laga mat och fixa på mitt rum innan jag ska hämta tjejen, ikväll ska det lagas wook, ska bli gott! Vi hörs mer när jag har tid att skriva igen.. Love you!
 
Skor från Nike, förlåt för fula bilder förresten
Ett par till, de här ska jag gymma i  och de andra använder jag under dagarna
Sjal från Tommy Hilfiger
Linne från en butik vars namn jag inte kan stava, det är det här linnet jag köpte till dig också Linnéa!
Tröja från Ralph Lauren
Och en förjäkla snygg plånbok från Michael Kors
 
 

SATURDAY

  2013-04-28 / 03:12:48 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER

Orkar inte ens berätta allt som hänt men dessa två dagar som varit har verkligen inte velat vara på min sida, har haft problem med precis allt känns det som men nu börjar det nog ordna upp sig. Åkte och åt på en restaurang med min värdpappa och Z.. Åt en otroligt god sesam kyckling, Linnea du hade gillat den.. Vi måste äta där när ni kommer hit. Sen avslutade vi kvällen med frozen yogurt såklart, tack Gud för att du kom på frozen yogurt, det är så otroligt gott.
Nu ska jag sova för imorgon ska jag till outleten med Anna och handla som aldrig förr!
Vi hörs kanske imorgon, tills dess så kan ni titta på bilder på Daisy, hon sover så sött, och så kan jag inte motstå de där ögonen...


JT

  2013-04-26 / 04:14:13 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
 
Tjejer och killar, män och kvinnor, töser och pågar.. Jag har en ny kändis crush, jag vet nu tänker ni säkert.. "Har hon inte redan haft en crush på exakt alla manliga kändisar?" Svar nej. Den här puddingen är min nya crush, låt mig presentera min kanske blivande man Justin Timberlake(om det inte blir Harry Styles, Justin Bieber, Brad Pitt, Jude Law, Matt Bomer, David Beckham, Louis Tomlinson, Anton Ewald, Douglas Booth eller Bradley Cooper förstås) Hans nya album är verkligen jätte bra och han va med på Ellen idag, men jag glömde att spela in det så ska försöka hitta någon sida att se avsnittet på! Så har har ni honom, jag tror att ha kommer uppträda på bröllopet eller så hyr vi in Beyonce så hon kan sjunga en fin låt för oss så att vi kan dansa tillsammans. Elin Timberlake.. Lägg det på minnet.

TORSDAG

  2013-04-26 / 02:38:31 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER

Halli hallå,
Idag har varit en bra dag, skypat med farfar och farmor, grattis igen farfar(även om du inte längre fyller år, men du gör det här så du får ett grattis till) sen skypade jag med min familj också! Känns alltid skönt att prata med folk där hemma, känns lättare då!
Sen va det dags för gymnastics och efter det åkte vi till den gamla au pairens pojkvän och åt där, mycket trevligt! Nu har jag nyss satt mig ner i soffan och tittar på MTV tillsammans med Daisy(hunden) sen ska jag gå och lägga mig och lyssna på Jag är Zlatan boken.. Fick tips hemifrån att man kunde ladda ner en app och lyssna på böcker.

Lite bilder från idag, jag och K(gamla au pairen) orkade inte sitta i den varma bilen och vänta på gymnastics.. Så vi åkte och köpte oss en frozen yogurt och satt oss i solen och tittade på folks stilar hur dom gick, ganska underhållande faktiskt.. Sen har jag även gått en runda med Daisy idag!


LONG DAY

  2013-04-25 / 03:38:25 / Livet som au pair / 3 KOMMENTARER

Hej igen, Johan jag får visa dig mitt rum när vi skypar för det blir så fult när man fotar det haha!
Idag har varit en ganska stressig dag, har hunnit med att tvätta, städa, göra köttbullar, handla, kört lite överallt, varit i Verona park, acting class, simning och på kvällen åkte familjen till skolan för en skolsak, hängde med där och nu är jag hemma.. Pratade nyss med anna och vi bestämde att vi ska åka till woodbury outlets på lördag, sen på söndag ska vi till botaniska trädgården i Brooklyn(tror det ligger där haha) för allting ska tydligen ha slått ut och så, så lite fina bilder kan ni nog vänta er.. Förresten så har vi ett jättefint träd utanför huset, blommorna stannar bara i ungefär tre veckor så jag passade på att fota det idag!

Och en sak till, tusen tack för den lilla lapp jag hittade i min ficka idag i mina jeans pappa, det gjorde mig så himla glad. Stod och väntade på att Z skulle sluta, och så kände jag i mina fickor, läste lappen och log världens största leenden, folk måste trott att jag var konstig.

Tänker på er hela tiden, love you!


DOWN

  2013-04-23 / 18:26:53 / Livet som au pair / 3 KOMMENTARER
Hej, vet inte riktigt vad jag ska blogga om längre.. tycker det är ganska tråkigt att blogga och så är jag inte alls på humör idag men jag får ändå skriva ihop ett litet inlägg. Vad roligt för er farmor&farfar att ni ska åka iväg till värmen.. det kan behövas i kalla Sverige! Här är inte speciellt varmt här heller tyvärr.. tror dock att det skulle bli lite varmare imorgon så det hoppas vi på..
Träffade en au pair från Sverige igår efter att jag slutat jobbat, roligt att komma ut lite och att träffa någon från Sverige! Va hemma vid 22.00 tiden och då gick jag och la mig.
Började som vanligt 06.45 idag och sen har jag tvättat och städat, den andra au pairen som har varit här  i ett och ett halvt år har åkt iväg för en jobbintervju så jag är ensam hemma och har ingen tillgång till bil, ganska tråkigt att bara sitta här men det blir bättre nästa vecka då har jag bilen. Fick problem med mitt social security card när jag skulle fixa det igår, det var något med mitt mellannamn och mitt första namn men vi skulle försöka hinna fixa det idag. Nu ska jag fortsätta titta på tv och vänta på att hon kommer hem för sen ska vi iväg på playdayes hos Z(jag kallar den minsta det så behöver jag inte skriva namnet) kompisar, playdates är när man bestämmer träff och så leker barnen ihop hemma hos någon av barnen..
 
Ha en bra dag!

VIDEOS

  2013-04-22 / 03:18:45 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
 Här har vi servitörerna/servitriserna som sjunger
Och här dansar dom inne på M&M butiken

IN NEW YORK CITY

  2013-04-22 / 02:52:00 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
Hej allihop! Idag har varit en rolig dag, började dagen med en god bagel med tonfiskröra(lite roligt att min värdpappa hade varit och handlat det när vi pratade om det på skype innan att jag kunde göra det själv) sen så gjorde jag mig ordning och lekte med Zoe, sen tog jag, min värdmamma, Zoe och den äldsta tjejen bilen in till New York City, vi började dagen med att åka karusellen inne på Toys R Us, har aldrig gjort det förr så det va roligt att uppleva det! Sen gick vi till M&M butiken, handlade några M&M's där och sen så gick vi till en butik med massor av dockor för Zoe skulle köpa en, det är väldigt dyra dockor som har en historia, några dockor var födda under 1940-talet osv. sen fins det en bok till varje docka så man vet hennes historia, du kan även ta med din docka till affären så att dockan kan få en håruppsättning eller om du vill att din docka ska bli klippt, du kan även gå dit och äta lunch med din docka eller köpa matchande outfits, helt sjukt men riktigt roligt. Efter det så tog vi en sån här cykel tur(ni vet när man sitter bakom i en liten vagn och någon cyklar) rolig upplevelse att få åka sådär genom new york! Vi åt sedan på ett jätte coolt ställe där servitriserna sjöng, har filmat så ska försöka lägga upp video.. Sen begav vi oss till Dylan's Candy Bar, jätte stor godisbutik men hur mycket godis som helst.
Nu är vi hemma och jag ska snart gå och lägga mig, imorgon är det dags för jobb och sen på kvällen ska en tjej som bor i närheten hämta upp mig och vi ska åka och fika, hon är svensk så det ska bli jätte roligt att träffa någon!
 
Här åker vi parisehjulet
Det börjar bli riktig vår i New York
M&M store
Dom hade olika länder och jag hittade lilla Sverige
Naked Cowboy.. Inga kommentarer haha
Här har vi affären där man kan köpa dockorna
Dylan's Candy Bar
Inne på Dylan's Candy Bar var där massor av olika burkar som kändisar hade fyllt med sitt favorit godis samt att dom hade signerat burken.. Linnéa, köp detta godis till nästa dejt med Adam Brody!
 
Och min värdmamma kom precis ner till mig och den äldsta dottern för vi sitter och tittar på tv, så sa hon att precis innan Zoe skulle sova så hade hon sagt "Do you know what mommy? I really like Elin". Så glad jag blev!
 
 

FÖRSTA LÖRDAGEN IN LIVINGSTON

  2013-04-20 / 23:37:28 / Livet som au pair / 4 KOMMENTARER
 
Hejsan Sverige.. Här har ni bilden jag kör runt med, fick ju en förfrågan på hur den såg ut så här har ni den! Den är verkligen jätte bra att köra och den känns säkert så det är toppen! Idag har jag upplevt min första lördag här i Livingston, jag har duschat för första gången här i huset(onödig information jag vet haha) och sen så körde värdmamman mig runt så jag får lite ordning på allt, börjar hitta lite här men det är fortfarande svårt, sen så hämtade vi den minsta tjejen och min värdpappa sen så åkte vi och åt på ett italienskt ställe, tog bara en pizza slice för jag var inte så jätte hungrig. Nu har jag precis kommit hem från Livingson Mall, körde dit alldeles själv och gick runt och kollade i lite affärer, jag köpte mig en scrub Bath&Body Works för min hud är helt konstig, jag spraytannade ju mig innan jag åkte så nu när det håller på att gå av ser det konstigt ut så jag tänkte skrubba bort det.. Sen gick jag in på Hollister och köpte mig en god body mist, inte en riktig parfym utan man tar den på hela kroppen, ni vet vilken doft det är, den vi alltid tar lite av när vi är där inne.. så nu luktar det riktigt gott på mitt rum för jag ställde den där inne och sprutade lite! Sen hittade jag ett par jätte fina Nike skor som jag ville ha, verkligen jätte fina men dom fanns såklart inte i min storlek, dom sa att dom kunde beställa dom så om jag inte hittar det någon annanstans så kan jag ju gå tillbaka där så dom kan beställa dom till mig.
 
Hoppas ni har det bra i Sverige och att Justin är bra ikväll.. Tänker på er exakt hela tiden. Pussar från andra sidan atlanten.

IN LIVINGSTON

  2013-04-20 / 04:34:40 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
 photo1 Popcorn- time på hotellet, vi svenskar poppade våra egna popcorn för de var movie time. Vi såg dock inte filmen men vi åt popcornen, och goda var dom(hoppas det är okej att jag lånade bilden Anna!) photo2 Sen tog vi en shuttle bus till ett ställe där vi skulle äta photo3 de svenska au-pairerna, Karin, Rebecka och Anna! photo4 Jag tog en pepperoni pizza, trodde det skulle vara en riktigt amerikansk, men det blev mer en pizza-hut känsla, dock väldigt god photo5 Vi avslutade med en frozen yoghurt som var otroligt god photo6 Fin skylt som satt på min dörr när jag kom till familjen!
 
 
Okej.. Vet inte var jag ska börja riktigt.. Det har i alla fall hänt en hel del dessa dagar, allt känns väldigt konstigt för det är så himla många intryck men så är det nog i början. Familjen är i alla fall hur snälla som helst och jag hoppas att jag snart kommer in i alla rutiner. Har kört bilen hela dagen idag och det känns bra tycker jag, ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan jag kommer ihåg alla vägar och så. Har ju deras förra au pair hos mig så det tycker jag känns jätte skönt, känns verkligen skönt att ha henne här. Jag vet inte vad jag mer ska skriva, så det får bli såhör nu helt enkelt. Fråga mig om ni vill veta något, det är enklare.. Här har ni i alla fall lite biler som ni kan titta på.

ETT LÄNGRE HEJ

  2013-04-17 / 23:55:57 / Livet som au pair / 3 KOMMENTARER
Ni förstår nog inte hur glad jag blir när jag ser att ni kommenterar! Det gör min dag! Är det ni farmor och farfar som också kommenterar? Om det är ni, så välkomna! Jätte roligt att ni vill läsa, jag kan höra av mig till er när vi kan skypa! Och sen måste jag skypa med mormor också om vi kan fixa det när jag kommmit till rätta? Pappa.. tyvärr har jag inte ätit någon pepperoni pizza än men ska föreviga det men en bild när det händer.
Jag är själv uppe på hotellrummet nu, vi ska snart ta en buss som är gratis så vi kan äta på ett ställe, tror det blir outback steakhouse, och ja självklart tar jag bild och lägger upp haha!
Idag har vi haft lektion till klockan 5, det har handlat om HLR och lite sånt.
Imorgon kommer min värdmamma och hämtar mig klockan 1 pm, dom förklarade idag att lektionerna slutar 11 am imorgon och sen så har vi lång lunch ända fram till 12.30 pm(eller blir det am där?) sen så ska vi sitta i det stora seminarierummet och vänta på att någon från Au Pair Acadamy kommer och hämtar oss och säger att vår skjuts har kommit(alltså min värdmamma).. Au Pair Care sitter nere i receptionen vid ett bord och så måste min värdmamma visa sin legimation för att kunna hämta mig.. Sen börjar äventyret! Spännande men jag blir nervös bara jag tänker på det.. Om jag inte hinner blogga innan så hörs vi när jag är hos familjen!
 
Älskar er allihop och tänker på er hela tiden!
 
Här är bild på vårt hotellrum och den sjukt äckliga frukosten, maten smakar ingenting här förutom tacosen vi fick idag, den va sååååå god för där va kryddor på kycklingen, tasted like heaven!
 

Ett litet hej

  2013-04-17 / 13:54:09 / Förberedelser / 4 KOMMENTARER

Tänkte bra snabbt säga hej. Det är morgon här och vi börjar snart vår lektion. Ikväll ska vi ta en buss till ett ställe vi kan äta på, men först lektioner till klockan 5! Vi hörs mer sen..

Lite bilder också, alla går runt med ett sånt här kort vad man heter, är från och var man ska. Och sen tårtorna på lunchen... Vi svenskar börjar att äta tårta och sen ta vanliga maten.. Godast först ;)


DAY 2

  2013-04-17 / 04:44:02 / Livet som au pair / 4 KOMMENTARER
 
 
 
Hej, eftersom nätverket är totalt kaos uppe på hotellrummet fick jag åka ner till hotelllobbyn som jag nu sitter i, jag är ganska trött men jag tänkte att jag ville skriva så att ni kan ha något att läsa när ni vaknar!
Idag har vi i alla fall haft lektioner från 8-4 ungefär.. jätte tråkiga lektioner med onödig information som man redan vet om likom men ibland kan där vara lite nyttig information som man snappar upp. Efter lektionerna så var det dags för New York turen.. Jätte roligt att komma in till New York! Började då förstå lite smått att jag verkligen är här men jag tycker fortfarande att det är svårt att förstå. Jag saknar er alla där hemma i alla fall, saknar inte Sverige än men vill bara krama om er.
Trivs jätte bra med svenskarna här och det känns skönt att man inte är den enda svensken. Kommer inte på något mer att skriva nu så jag lägger bara upp några bilder och tackar för mig, vi hörs imorgon! Puss och kram från New York.
 
Ser ni oss på storbilden förresten? Bilderna kom inte i någon ordning men det tar sån tid att ladda upp bilder så det får bli såhär!

IN NEW JERSEY

  2013-04-16 / 02:05:46 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Hej Sverige
Ligger just nu i min hotellsäng på hotellet i New Jersey och tänkte att jag kunde skriva om hur jag har haft det. Gick upp halv tre, alla flygresor gick bra även om jag knappt kunde sova eller äta på planet, men då är allt precis som vanligt när jag befinner mig på ett flygplan.
Åkte en shuttle buss till hotellet, som det var problem med så fick ringa och säga att dom skulle komma och hämta oss och det löste sig. När vi kom till hotellet gick vi igenom en massa viktig information och sen har vi fått göra vad vi vill, vi svenskar har hängt ihop så vi åt på hotellets restaurang där vi au pairer kan välja från en meny med olika rätter där en rätt kostar 15 dollar och så ingår där dricka, taxes och dricks. Sen har vi kollat runt på hotellet, suttit i lobbyn och så avslutade vi kvällen med lite pingis i ett sällskapsrum för oss au pairer. Allting känns bra än så länge även om jag inte riktigt förstår att jag är här, fint väder har vi i alla fall! Det enda jag inte gillar är att dela rum med folk jag inte alls känner från andra länder, vi är helt olika. Jag är ju i min säng nu och de är inte tillbaka än(delar rum med en fransk och en från brasilien) och jag vill bara sova men jag känner att jag kan inte precis sova när dom kommer in på rummet, känns ju lite sådär...
Saknar alla där hemma, tänker på er hela tiden. Min pyjamas luktade vårt tvättmedel, såna små saker får mig att längta hem.. men det går nog snart över!
Vi svenskar ska träffas i lobbyn imorgon klockan 7 för att äta frukost tillsammans och sen så börjar lektionerna klockan 8, sen blir det New York tour, ska bli roligt även om jag sett det mesta redan!
Vi hörs imorgon, puss!
 
Några bilder från idag, bild på Evelina, Karin och Rebecka utanför hotellet och hotellets lobby.
 

IMORGON

  2013-04-14 / 18:10:49 / Förberedelser / 1 KOMMENTARER
Har haft en jätte bra helg, blev överraskad av mina kompisar i fredags och den sista utgången i Sverige på några månader är nu gjord. Sen har jag bara varit hemma hos min familj och tagit det lungt.
Idag har jag packat, packat och återigen packat. Nu är allt i alla fall klart och det känns väldigt bra faktiskt. Jag längtar tills imorgon faktiskt, ska bli roligt att äntligen få börja min resa, så länge som jag väntat och nu händer det. Kommer dock vara otroligt svårt att lämna min familj, men de kommer till mig i Juni.
 
Nästa gång jag skriver här så befinner jag mig antagligen i New York, tills dess, ha det jätte bra!
 

DET SISTA

  2013-04-11 / 15:10:54 / Förberedelser / 2 KOMMENTARER

Sen sist vi sågs har jag fixat alla mina papper så de är färdiga nu, slått in presenterna till min värdfamilj. Handlat det sista så som schampoo och balsam. Samt spenderat 103 spänn inne på hemmakväll.. Så nu klarar jag mig u godisväg några dagar ;-)

O juste.. Har ju spraytannat mig också, blev jätte nöjd så nu är jag brun och fin lagom till resan! Sjukt ful bild på mig men ville mest visa brännan. Puss


DET ÄR EN VANLIG DAG

  2013-04-09 / 19:39:15 / Förberedelser / 1 KOMMENTARER

Idag mina vänner har jag varit på gymmet för att sedan cykla hem och baka, i träningskläder dessutom. Lite komiskt.
Imorgon ska jag och Filippa in till Malmö för att spraytanna oss, ska bli riktigt kul och spännande, har aldrig gjort det förr!
Annars så är det inte långt kvar tills jag åker.. Allt känns ganska bra tycker jag, har nästan allting fixat också, ska in med mamma till Ystad på torsdag och fixa det sista och tvätta i helgen. Sen är jag ready to go!


WY WEEKEND

  2013-04-07 / 20:24:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Har haft en jättebra helg, i fredags åkte jag in till Malmö för att gå ut och äta med Matilda, det var sista gången som vi sågs innan jag åker så det blev som en liten avskedsmiddag, första "hejdå:et" är officiellt gjort. Sen tog jag tåget till Lund och gjorde en spontangrej, stack med Sofie till Ulrik Munthers konsert på Mejeriet... Vi kunde inte en enda låt förutom mello-låtara men det va hur roligt som helst och vi blev som 14 år igen när Ulrik signerade våra armar.
I lördags var det dags för Dammstorp, inget ställe för mig ska jag säga er men hade ändå hyffsat roligt och idag var det dags för ännu en avskedsmiddag och hejdå nr.2.(Därav blommorna.. kommer ha fina blommor på mitt rum nu sista veckan i Swe) Åt middag med mormor, farfar, farmor och familjen och sa hejdå till farmor&farfar, mormor träffar jag senare i veckan så.. Även om det har varit två hejdå denna helgen så känner jag fortfarande ingenting, jag får lite seperationsångest ibland men det är det enda.. Förstår inte alls vad jag har framför mig, men när jag riktigt tänker efter och intalar mig själv vad det är jag ska göra tycker jag det ska bli riktigt roligt.

L.A

  2013-04-05 / 17:03:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

Låt mig säga såhär... Jag längtar till Augusti!


SLEEPING PILLS?

  2013-04-04 / 23:23:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

På senaste tiden har jag fått jätte svårt att somna, det går inte. Ligger bara och tänker på USA hela tiden, går verkligen inte att koppla bort. Kvittar hur trött jag än är så kan jag inte sova. Orkar inte ha det såhär i en och en halv vecka till.. Jag som alltid brukar somna direkt när jag släcker min lampa. Jaja, får väl be en bön och hoppas jag somnar.
Godnatt


YES!

  2013-04-03 / 11:59:19 / Allmänt / 1 KOMMENTARER

När jag kom hem från gymmet låg mitt internationella körkort och väntade på mig i brevlådan, så nu har jag in princip allt fixat! Sen fick jag ett mejl från sts igår med mail till dom som ska åka samma dag som mig, vi blir en hel grupp, hur roligt? Jag som va orolig att jag skulle åka själv från första början, men det behöver jag inte oroa mig för längre!