SVENSK

  2013-12-21 / 05:23:57 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Är man en stolt svensk om man blir glad över att se en Absolut Vodka bil? 


HAPPY HOLIDAYS

  2013-12-20 / 16:39:42 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Förlåt igen för min dåliga uppdatering här på bloggen men det är inget vidare att blogga ska jag säga er, ganska så tråkigt. Helgen som var, var i alla fall hur bra som helst, precis som alla andra helger. Jag var ute och åt med Caroline på fredagen i South Orange, käkade wook på en japansk restaurang och sen avslutade vi med glass på Cold Stone. Lördagen jobbade jag fram till 5 och sen körde min värdpappa mig i snöovädret till tåget, helt otroligt som snö kan ställa till det, bussar kom inte fram, bilar körde av vägen. Tacka gudarna att han körde mig i alla fall annars hade jag aldrig klarat det. Mötte sedan upp tjejerna i NYC, minns knappt vad vi gjorde(jag börjar bli gammal för mitt minne sviker mig hela tiden, nu fick jag till och med titta upp på Annas blogg vad vi gjorde i lördags) men vi gick i alla fall och tittade på Lucia i kyrkan. Kändes precis som om man var hemma i Sverige för en stund, jätte duktiga var dom. Vi tog oss sedan igenom snöstormen hem till Anna där vi alla somnade gott. På söndagen blev det Soho för att handla julklappar och på kvällen åkte vi skridskor på Rockafeller Center, så himla mysigt och så coolt att bara åka där och så fort man tittar upp ser man skyskrapor, julgranen och älskade fina NYC.
Där var till och med ett par som friade, men det äktenskapet håller inte länge.. Dom pratade knappt med varandra efteråt(ja jag ska bli äktenskapsrådgivare)
Igårkväll tittade jag och Tali på finalen av Xfactor och Alex&Sierra vann, dom är verkligen jätte bra så dom är värdiga vinnare men egentligen tittade jag bara på finalen för att där var ett pojkband som uppträdde, vet inte riktigt vem dom är, dom är tydligen kända, kommer från England och heter något i form av One Direction eller något, bra var dom i alla fall. Ganska snygga också.
Och vet ni vad!? Nu har denna skånska tjej S-E-M-E-S-T-E-R! Min värdfamilj åkte till Florida inatt och jag är nu ledig fram tills dom kommer hem igen den 30e december. Och vad händer på söndag då? Min kära mamma kommer till mig! Ska bli så roligt att ha henne här, vi har hela huset för oss själva och vi kan vara i NYC varenda dag. Så min blogguppdatering kommer inte bli bra, eller bättre under dessa dagar.. Den har väl i för sig aldrig varit riktigt bra tror jag.
Idag ska jag ha en "Elin-dag", göra lite ärenden, klippa mitt hår och ja det va väl det haha.
Hoppas ni får en helt underbar jul och nyår. HAPPY HOLIDAYS!
 
Nu blev det en jäkla blandning på de här bilderna men det får ni stå ut med!
 
 
 

MIN HELG

  2013-12-10 / 03:58:10 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
När jag insåg att jag inte skulle få träffa mina killar så tog jag subwayn ner till Union Square där jag mötte upp Anna, Hanna och Lisa inne på Whole Foods för vi skulle handla ingredienser till vårt julbak på söndagen. Vi satte oss sedan på Vapiano innan vi tog subwayn hem till Anna där vi alla sov över. Vi gjorde sedan julgodis vilket inte blev alls lyckat på söndagen, lussebullarna blev väldigt konstiga, chokladkolan var inte god men knäcken fick vi fan ta mig till. Vi hängde sedan i Soho resten av söndagen och åt på Bearburger.
Idag åkte jag hem till Hanna och vi försökte oss på nya lussebullar... utan att lyckas. Jag ger upp nu, det blir inte bra helt enkelt, vet inte vad det är vi gör för fel men goda blir dom inte. Nu har jag precis tittat på Paradise Hotel som jag är totalt besatt av och nu tittar jag på This is us för kanske 7:e gången, fortfarande lika bra.
 
Hoppas ni får en hejdundrandes vecka för det ska jag ha! Det har börjat snöa här förresten, mest så ni vet.
I helgen blir det Lucia i svenska kyrkan, skridskor på Rockafeller Center och lite sånt där smått och gott.
 
 
Och Zoe fick ta på sig min jacka idag för jag glömde hennes i bilen på parkeringen när jag hämtade henne på Reading class(ja dålig au pair....) hon var SÅ söt haha, skrattade så mycket... syns säkert inte på bilderna.
 
 
 

STALKNING IS NOT MY THING

  2013-12-09 / 04:05:36 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Och det är just här jag skulle vilja skriva hur glad och lycklig jag är över att jag träffade One Direction i lördags, att jag fick bilder med dom och att jag äntligen fick min dröm uppfylld. Istället kan jag skriva att jag inte såg en skymt av dom, att jag är så trött på att vara så besatt av dom och att jag snart ger upp hoppet på att överhuvudtaget någonsin få träffa dom...
Så jag väckte Tali klockan 7 i lördags morse, vi gjorde oss ordning sen tog vi tåget in till NYC, mötte upp Malin och vi drog till hotellet där dom bodde.. Vi ställde oss på baksidan för vi hade hört att där var störst chans att se dom, där var fler än vi som var där så vi stod där ett tag. Efter nån timme tänkte vi att vi kanske skulle titta vad som pågick på framsidan av hotellet så jag sprang dit, där stod ett flertal Escalades bilar uppradade, säkerhetsvakter överallt och otroligt många fans, i panik ringde jag Malin och Tali och hon kom springades till mig. Vi fick bra platser så vi såg ingången där dom skulle komma ut, just då trodde jag att "nu jäklar kommer dom ut och jag får i alla fall se dom gå in i sin bil".. Vi stod väl där i 20 minuter tills vi insåg att inget skulle hända. Vi gick bak där bak igen, såg på Twitter att Harry och Kendall Jenner hade lämnat ett hotell nere i Soho och att Harry alltså inte ens var på det hotellet vi stod vid. Mitt hjärta krossades lite i bitar där ett tag, när det blivit lite helt igen så bestämde vi oss för att bege oss till Central Park för vi trodde dom kanske skulle dit.. Nix. Inte där heller. Vi tog subwayn till Soho för att leta upp Harry, när vi kommit upp från subwayn läste Tali på Twitter att han var påväg till SNL studion och vi tog subwayn igen till SNL studion.. När vi väl kom dit så läste vi på Twitter att Harry hade lämnat sitt hotell för 11 minuter sedan.. Om vi bara hade gått till hotellet när vi ändå var i Soho hade vi förhoppningsvis sett honom. Ingenting gick vår väg och vid 8 tiden på kvällen gav vi upp hoppet.
Dom är nu tillbaka i London igen vilket gör att jag kan andas ut igen, jag kan inte ha dom så nära mig. Får panik. Och ja, jag har någon störning i min hjärna, någon konstig addiciton till 5 killar.
 
Bilder från helgen kommer senare, nu ska jag sova.

LÅNGHELG

  2013-12-04 / 05:30:00 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Förlåt för dålig uppdatering här..
I torsdags var det Thanksgiving vilket var en trevlig högtid här i USA, inget speciellt egentligen men all släkt kom över och vi åt god mat, så som latkes(som är typ som hashbrows som man doppade i äpplemos) kalkon, gravy, sweet potato, något jätte gott ris, stuffing, cranberry apple pie osv. Männen tittade på american football som tydligen är ganska vanligt under Thanksgiving och sen blev det presentöppning i och med att Hannukah har börjat här, och eftersom min familj är judiska så blev det presentöppning. Kändes faktiskt som julafton. Efter Thanksgiving åkte jag in till NYC och mötte upp min skånska vän Anna för vi ville gå på Black Friday, det är dagen då det ofta är otroligt mycket rea och den startar på natten till fredagen så vi tänkte slå på stort och shoppa ordentligt på natten innan allt tog slut, till vår stora besvikelse var det knappt någon rea och vi begav oss hem till Anna för att sova. På lördagen tog vi en välbehövd sovmorgon, käkade frukost och sen begav vi oss ner till Soho för att titta i butiker. Mötte upp Lisa och satt oss på ett mysigt fik för att värma oss en stund innan vi mötte upp Hanna och hennes kompis från Sverige för att käka middag på Max Brenner. Sov över hos Anna till lördagen och på lördagen minns jag knappt vad vi gjorde haha, vi åt i alla fall pizza i Brooklyn innan vi ännu en gång begav oss hemåt till Anna där jag tillbringade ännu en natt(det låter som om vi har ett hemligt förhållande när jag skriver, där jag tillbringade ännu en natt, men det har vi inte, ni kan vara lugna)(fast jag har i för sig fått en egen tandborste där nu, kanske dags att bli sambos snart trots allt, jag måste sluta göra parenteser hela tiden och bara skriva det jag vill ha sagt.) På söndagen gick vi en sväng längs fifth avenue och sen åkte jag hem ganska tidigt för jag mådde inget vidare. Vaknade upp i måndags och mådde ännu värre, och idag har jag heller inte mått bra. Min värdpappa hämtade Zoe efter skolan  idag och tog henne till hennes aktivitet så jag började jobba vid 5 idag så att jag fick vila mig, känns lite bättre nu i alla fall. Får hoppas att det går över snart.
Vi har haft Hannukah present öppning varje kväll så jag har både fått en gosedjur, en julstrumpa med ett E på och ett VISA kort som var fyllt med 50 dollar, jo man tackar. Jag gav Zoe och Tali vars en One Direction handduk, min värdmamma fick en tröja hon velat ha och min värdpappa fick någon vinöppnar sak, dom blev mycket glada.
Onsdag imorgon vilket innebär att det snart är helg, och på lördag ska jag och Malin stalka One Direction i NYC, dom landade här idag och jag är mer än redo att stalka som aldrig förr. På söndag blir det nog julbak hemma hos Hanna i Montclair.
 
Ha en bra vecka, förlåt för långt inlägg.