En liten paus

  2013-06-18 / 17:49:28 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER

Hej mina vänner,
Mina dagar består av att plocka undan på morgonen, köra till gymmet och gymma i en timme för att sedan ligga vid poolen till ett tiden då jag kör hem och sen kör och hämtar Z. Ganska skönt.
Jag kommer dock inte uppdatera denna bloggen på ett tag, för anledningen till att jag skriver denna blogg kommer nämligen hit, min familj. Kan fortfarande inte förstå att dom kommer hit imorgon! Kommer kännas så himla skönt att ha dom här, tror dock att det kommer bli jobbigt när dom åker, men som tur är så ska jag se one direction dagen efter dom åkt.. Fyfan vad jag längtar tills de kommer hit o jag kan inte beskriva min lycka över att jag ska få se one direction, får gåshud över hela kroppen bara jag tänker på det. Vi hörs om två veckor, tills dess, peace out och ha det så bra!


IKEA

  2013-06-17 / 04:10:00 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER
Hej alla där hemma!
 
Idag åkte jag en sväng till Sverige med Hanna, tog bara 35 minuter och kostade inte alls lika mycket som ett flyg, kändes precis som jag var i Malmö när jag gick runt där, dock är vårt Ikea i Malmö lite finare men ändå så skönt att åka dit, käkade lite köttbullar(som inte va speciellt goda för jag gillar ju bara hemgjorda) med potatismos, lingonsylt och brunsås! Till efterätt blev det en äppelpaj med vaniljsås, mums fillibabba! Köpte med mig två brödmixar och en nyponsoppa! Innan vi bestämde att vi skulle åka till Ikea så åt vi det goda brödet hemma hos Hanna, hon hade nämligen köpt det på Ikea när hon varit där tidigare och det var helt otroligt gott, därför var jag tvungen att köpa två.
Man såg Newarks flygplats från Ikea, tänkte på er där hemma, såg till och med Terminal B, på onsdag ska jag köra dit igen! Det är helt klart svårare att köra ute på Newark men jag är stolt över mig själv att jag klarade det, Malmö kommer bli en Peace of cake att köra i när jag kommer hem härifrån. Tittade förresten upp parkeringen till flygplatsen pappa, 6 dollar för en timme om man ville parkera nära vilket jag vill, så jag parkerar där i en timme, mer behöver jag väl inte? Och dessutom har jag blivit duktig på att hitta överallt här borta, jag som knappt kunde vägen till mossby när jag åkte hemifrån kan nu ta mig nästan överallt utan en GPS, eller ja om det är ett nytt ställe jag ska till använder jag såklart GPS:en men annars funkar det bra utan!
När vi var nöjda och belåtna efter köttbullarna åkte vi hem till Hanna, hängde på hennes rum för att sedan köra och köpa en stor smoothie, sätta oss i en park en stund och sen körde jag hem. Har haft en lugn och skön helg, imorgon börjar en ny vecka.. en bra vecka! Imorgon ska jag köra Power Hour på gymmet har jag bestämt mig för, det är ett pass och det låter ju lite spännande med Power Hour, får se vad det är för någon helt enkelt!
 
Fortsätt att sova så gott hemma i Sverige för det ska jag också göra nu, god natt!
 
Och jätte bra med tusen kronor i sparbössan farmor&farfar.. ni kommer bli miljonärer om ni fortsätter såhär.. Om ni blir miljonärer, glöm inte att jag är ert barnbarn, jag kan ta hand om pengarna åt er om ni tycker att ni har för mycket eller så!

Helg

  2013-06-15 / 05:33:45 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

Igår torsdag, träffade jag en tjej från Prag efter jag slutat jobba.. Åkte till starbucks och satt där nån timme innan jag åkte hem igen. Idag fredag så har jag gymmat, städat mitt rum, och sen avslutade jag min jobbdag med movienight med Z, vi tittade på Airbuddies och käkade popcorn. Efter jag slutat kom Hanna hit, vi körde och handlade saker till middagen som vi tillagade, som ni kan se på bilden. Jätte gott, men laxen smakade inte lax, smakade fisk men ja jag vet inte vad för fisk.. Inget vidare tyvärr. Provade en ny Ben&Jerry's smak idag.. Med kanelbullar i, alltså inte hela kanelbullar utan lite kanel och kakdeg, otroligt god! Det bästa är att där är en del över som jag kan äta imorgon kväll när Z lagt sig, ska nämligen jobba hela dagen imorgon också, inget mig emot då vi ska hänga vid poolen hela dagen! På söndag ska jag sova ut, och sen vid ett ska jag möta upp Hanna och vi ska göra en riktig svensk brunch, svenska pannkakor, bröd med ost och gurka, frukt och lite sånt! Nu ska jag sova, ska upp vid nio imorgon för att börja jobba.


NEW YORK ZOO

  2013-06-13 / 04:10:07 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
Hallå ja,
Har varit en varm och skön dag här i Livingston. Spendera morgonen på gymmet och förmiddagen med att prata med Johan&Linnéa på Skype! Nu ikväll så var det dags att åka in till New York City och Central Park Zoo för att gå på ett event som min värdmamma hade anordnat med sitt jobb.. Jätte trevligt att gå på och det kändes riktigt häftigt.. Stort vitt tält med dukar i olika färger på alla bord, glass till barnen, tre olika barbeques, dj, pretzels(såklart), massor av servitörer/servitriser som gick runt med fat med snittar på, tatueringar, ansiktsmålningar och så kunde man såklart gå och titta på djuren. Vi tittade dock inte så mycket på dom för Z ville vara med och dansa vid DJ'n och äta såklart, jag själv tog en grillad hamburgare, tomat och mozarella sallad, sötpotatis klyftor och vattenmelon, en jäkla blandning kanske, men gott var det. Och allt var såklart gratis, kändes så konstigt att gå runt där och bara inse att jaha här går jag i New York, och får betalt för det. Ibland förstår jag inte att jag är här, känns så overkligt ibland!
 
Det tog oss över två timmar att komma in till city för där var SÅÅ mycket trafik, så jag och Z underhöll oss med att sjunga One Direction låtar och så fick hon agera modell.
 
"Här sitter jag från Skurup i en bil påväg in till New York en onsdag, inget konstigt med det" Känns så sjukt ibland..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rainy day

  2013-06-10 / 18:39:35 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER

Hej,
Helgen har varit bra, i fredags beställde Hanna och jag kinamat och käkade det, i lördags blev det new york med anna och Hanna och vi gick och shoppade och mötte upp Julia för lite mat. Vi sov över hos Hanna för att på söndagen åka till mitt gym, gymma och sen sola hela dagen vid poolen! Avslutade helgen med en god hamburgare på smashburger och en frozen yogurt.
Idag är jag så himla trött att jag vet inte vad, har massor av tvätt så har tvättat hela dagen och bara varit här hemma, regnar ute också så det är en perfekt tvätt dag! Har nyss sovit i 25 minuter så nu känner jag mig lite piggare, låter som en gammal dam när jag säger att jag sovit men ibland behöva det. Efter skolan ska jag ta med Z till Funplex, där finns masa attraktioner och spel som vi kan göra hela eftermiddagen!

Ha en jätte bra kväll hemma i Sverige!

Här har ni bilder på helgens inköp, och en fortune(stavas det så) cookie som vi fick med kinamaten


Mat

  2013-06-07 / 04:13:52 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

Jag tänkte innan jag åkte hit att jag skulle gå upp i vikt, va orolig för att jag skulle äta för mycket. Nu har jag det andra problemet.. Vad ska jag äta? Ibland känns det som att amerikanare äter jätte mycket när man ser på tv och så, även när man är här. Men när man sen lever i en familj så märker man att dom äter knappt något.. De flesta familjer äter inte ihop, inklusive min. Jag hade gjort allt i min värld för att få äta svensk mat just nu, en riktigt god korv stroganoff som pappa gör, eller mammas goda kålpudding. Vet inte vad jag ska göra med den här maten längre.. Föräldrarna verkar aldrig äta och barnen äter bara skit mat.. Och jag då? Ska jag ställa mig och laga mat till mig själv? I så fall får jag göra det.. För jag klarar inte detta längre.. Jag måste ha riktig mat.


Torsdag

  2013-06-06 / 18:21:49 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER

Snart helg! Igår fyllde äldsta killen 18 år så det blev tårta, men varför i hela friden förstör dom en tårta med massa smörkräm? Smakar fan inte gott.. Så himla söt. Nej tacka gudarna för en hederlig svensk jordgubbstårta, det ska jag göra någon dag!
Mina skattepengar har kommit, yippie kay ye motherfucker(vet inte hur man stavar hela denna frasen) så nu har man ännu mer pengar, jo man tackar!
Farmor och farfar, vill ni Skypa i nästa vecka? Och mamma hälsa mormor att jag ska skicka ett svar på hennes brev.. Jag är så lat.
Jag har precis ätit den äckligaste lunchen någonsin, gjorde först en sallad med avokado och lite sånt, såg sååå äcklig ut så rörde inte ens den, sen gjorde jag spaghetti med ketchup, gott men ren barnmat och onyttigt. För att toppa det hela så tog jag en pizza slice. Fyfan. Ska gå och spy nu, nej men usch. Ska inte äta mer idag. Nu ska jag gå och vila tvätt.

Pussar och kramar


50 dagar!!

  2013-06-05 / 04:27:33 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER

Idag firar jag 50 dagar i USA! Trodde aldrig någonsin att jag skulle klara av att åka ifrån min familj, men visst klarade jag det.. Och jag ångrar inte en sekund att jag åkte! Har heller ingen hemlängtan vilket är konstigt.. Men jag tror det kommer bli värre med det när min familj varit här och hälsat på.
I måndags blev det en playdate så jag var ledig fram till 5, sen på kvällen körde jag och Julia till short hills mall.. Råkar handla ett par shorts och en kjol men shortsen såg förhävliga ut så dom åker tillbaka. Idag har det varit halvdag i skolan, hämtade Z vid tolv, sen lekte hon med en kompis på lekplatsen, vi körde och åt frozen yogurt innan det va dags för reading class.. På kvällen kom Hanna hit, vi körde till livingston mall och tittade lite, dom har öppnat ett helt nytt Victoria secret där som va jätte bra så ska dit och handla en bikini någon dag! Var även inne på yankee candle, och dom hade små ljus som man kan hänga i sin bil så att den luktar gott, måste helt klart åka dit och handla en!! Sen körde vi till starbucks, drack vars en vanilj latte och blev bjudna på vars en cake pop av personalen! Har bränt mig som fan idag, 4 personer har påpekat det.. Gör så förbannat ont!! Hoppas det lagt sig tills imorgon

Z och jag lekte kurragömma i bilen.. Så gulligt. Precis som om jag inte skulle se henne haha..
Och så en bild på min bränna.. Finns inga ord..


Måndag

  2013-06-03 / 15:57:57 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

En ny jobbvecka är igång.. Vilket innebär att det snart är dags för min familj att komma hit!!! Längtar så himla mycket tills ni kommer, ska bli så kul att träffa er och krama om er! Min söndag spenderades hemma hos Hanna, vi solade i en park och jag brände bakbenen och ryggen(att jag aldrig lär mig att jag har pigment som en albino) sen körde vi och åt och gick runt lite i mysiga Montclair, färgade sedan Hannas hår och sen så åkte jag hem och tittade på premiären av nya säsongen av Keeping up with the Kardashians!
Har precis städat undan här hemma, här är någon som gör vid diskmaskinen idag så kan inte åka härifrån än om han nu skulle behöva något.. Men efter att han åkt ska jag köra och gymma, handla lite nödvändiga saker som vi behövde och sen ska jag Skypa och vika tvätt! I eftermiddag ska vi nog till poolen på gymmet om vädret spricker up.. Vilket jag hoppas på!
Ha en bra dag där hemma.. Och jag måste börja bli bättre på att ta bilder.. Har bara massa mobilbilder som jag överredigerar = ser för jävligt ut


BLOCK PARTY

  2013-06-02 / 05:56:33 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER

Hej mina trogna bloggläsare, ännu en dag har passerat här borta och den har varit riktigt bra. Vaknade av mig själv imorse utan något alarm vilket var väldigt skönt, dock lyser solen in jätte tidigt så jag vaknar för tidigt tyvärr.. Vid 11 kom Hanna till mig, vi solade och sen körde vi till gymmet så jag visade henne poolen och så, kunde inte gå in men vi stod utanför. Vid ett tiden var det dags för blockparty här ute på gatan, riktigt amerikanskt och trevligt! Massor av mat att välja på, olika lekar, som äggkastning, dj som spelade bra musik(läs one direction) och en ballong kille som kan göra olika figurer med ballonger. Jätte roligt att uppleva, vid fyra körde Hanna hem för att börja jobba o jag satt mig i trädgården och tittade på gossip girl. Körde sen till affären och handlade lite frukt osv för sen körde jag till Hanna och vi gjorde gino, man tar olika frukter, lägger det i en form, över med en massa riven vit choklad, in i ugnen tills chokladen smält o sen vaniljglass till det. Jätte gott! Så vi åt det o tittade på en twilight film!
Imorgon ska jag tillbaka till henne och vi ska lägga oss i en park, läsa skvaller tidningar och bli bruna som fasiken!
Hoppas ni har det bra, puss&kram


THE PAST DAYS

  2013-06-01 / 06:28:57 / Livet som au pair / 0 KOMMENTARER

De senaste dagarna har varit otroligt varma.. Har aldrig svettats såhär mycket, känner mig som en fet gorilla! I torsdags så gymmade som vanligt och sen åkte jag och Julia hem till henne sär vi mötte upp Olivia och så låg vi och solade ett tag innan vi började jobba igen, jätte snälla tjejer! Idag efter att jag hämtat Z på skolan åkte vi till gymmets pool, det är värsta hotell poolen med rutschbanor och ute café, vi badade inprincip hela tiden och sen satt vi oss och åt middag, eller ja Z åt middag. Riktigt trevligt faktiskt och så skönt att svalka sig i vattnet!
Nu ikväll kom Hanna hem till mig, vi blev inbjudna till Z uppvisning när hon dansar till Call Me Maybe så den fick vi snällt stå och titta på.. Efter showen åkte vi till Target, det va meningen att vi skulle handla glass och Hanna skulle köpa Flip-Flop.. Men vi kom ut utan glass och jag råkade få med mig en träningströja och ett par träningsbyxor + ny handsprit.. Allt för 210 spänn, ganska billigt ändå.
Sen körde vi till five guys och käkade jätte god hamburgare, efter det körde vi till Swedes och käkade frozen yogurt o sen åkte vi hem till mig, sjukt mätta, och tittade på vänner på tvn.
Imorgon är det block party här på vår gata, ska bli kul faktiskt.. Hanna kommer hit o håller mig sällskap och sen ska vi nog möta upp Olivia och Julia och sola vid en pool..
Nu ska jag njuta av att sova hur länge jag vill, ska bli sååå skönt!
Godnatt, och godmorgon Sverige!