HALLI HALLÅ

  2013-10-28 / 17:44:00 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Då var det måndag igen, helgerna går så himla snabbt! Jag gillar måndagar för nu har Zoe börjat på after school activity där hon gör Rainbow loom så jag hämtar henne vid kvart i 4 istället för tjugo i 3 så det är jätte skönt. Sen blir det Reading class och OT, alltså en väldigt skön dag trots att det är måndag. Jag gör inte allt för mycket under min lediga tid, jag körde till CVS och handlade lipbalm och pads till ansiktet(kul fakta va haha?) och sen var jag så himla sugen på Panera Bread's sallad och soppa så det fick bli det till lunch, inget mig emot.
I helgen har jag gått i skolan, vi måste läsa 6 credits under vårt år här så den här helgen fick jag ihop 3 credits. Slutade tidigare i fredags och tog tåget till NYC där jag mötte upp Hanna och Anna för att ta tåget till Long Island, tog en amerikansk skolbuss(då kan man checka av att man har åkt en sådan också i sitt liv) till skolan, skolan och området är väldigt mysigt och så men där är absolut ingenting att göra, jag fick panik. Vi gick i alla fall Social Media och Marketing tror jag det hette och lektionerna var väldigt intressanta, läraren var jätte bra(han påminde mig om Lasse Kronér), vi arbetade i grupper, tittade på filmen "The social network" och satt i klassrummet. Vi slutade alltid tidigare än alla andra på kvällarna för att han var så snäll, jätte skönt att slutade tidigare, men vi hade inte ett dugg att göra och rummet vi sov i var så äckligt haha.. men en helg funkar. Läraren sa även att vi var en av de bästa klasserna han haft, han kanske säger så till alla? Vem vet..
Vi slutade tidigare på söndagen också efter våra presentationer i grupperna, så då åkte vi tillbaka till älskade NYC, shoppade och åt frozen yogurt.
 
Och jag måste flika in och säga, STORY OF MY LIFE!!! Herregud vilken jäkla bra låt, den är så fin! Lyssnar på den hela hela tiden för att lära mig texten, det spekuleras att videon ska släppas på onsdag men jag och min one direction vän Malin har kommit fram till att det borde vara mer nyheter om det i så fall så att vi directioners kan slå Miley Cyrus Wrecking Ball video.. måste få fler visningar än Miley! Bara en månad kvar till hela deras album släpps.. Om jag längtar? Dum fråga.
 
 
 
Vem kommer på dessa lådor? Smakade verkligen skit
På skolan hade dom en vägg där man kunde skriva vad man ville göra innan man dör.. jag hoppas min går i uppfyllelse! (min är den tredje bilden.. om det nu är någon som inte listat ut det)
Han läser väl min blogg så då fixar han nog ett möte va?
 
 
 
 
 

Story of my life

  2013-10-24 / 03:41:21 / Livet som au pair / 3 KOMMENTARER
Veckan är snart över, jobbar bara fredag morgon då jag ska gå i skolan på long Island fredag-söndag. Så där rycker min helg, inte så jätte roligt.
Zoe har halvdagar ons-fre denna veckan så hämtar henne vid tolv, idag åt vi lunch på en restaurang med hennes kompis, sen åkte vi till chuck e cheese, gjorde läxan på biblioteket och sen var det dags för simning. 
Nu sitter jag och Tali och tittar på Greys Anatomy som blivit en vana efter jag slutat. Och vet ni vad? På fredag släpps one directions nya låt.. Har hört 16 sekunder av den och får gåshud bara av det.. Kan ni tänka er hur mycket jag längtar tills jag får höra hela låten? 

Och familjen har gjort lite halloween dekoration också! 








NEW HAVEN OCH KÖTTFÄRSÅS

  2013-10-21 / 17:34:58 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Min helg har varit jätte bra, började fredagen med att åka till Outback Steakhouse med Hanna och äta jätte god mat, åkte in till NYC på lördagen, brunchade med Lisa,Anna och Hanna nere i Soho. Sen gick vi i lite butiker och sen åkte jag Lisa och Anna hem till Anna, vi lagade köttfärsås och spaghetti och dansade, tittade en liten stund på en film innan vi gick och la oss för att gå upp tidigt på söndagen då vi skulle åka till New Haven och besöka Yale University. Mötte upp Hanna på Grand Central Station och tog tåget därifrån till New Haven, tog bara 2 timmar, perfecto! New Haven var jätte mysigt, studentstad så det påminde lite om Lund. En perfekt söndagsaktivitet!
 
Idag är jag så otroligt trött, vet inte varför. Kanske för att det är måndag? Snart fredag igen i alla fall och då blir det Long Island och gå i skolan hela långa helgen.. woho, eller nått..
 
 
 
Jag blir så himla bra på bild, funderar på att bli modell
 
 
Dom här bilderna är mina favoriter.. Jag och Lisa fotobombade bilderna. Tycker det blev helt otroligt snyggt, vad tycker ni?
 
 
 

Ett halvår, 6 månader, 183 dagar

  2013-10-15 / 23:20:29 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Nu har jag varit här hälften av tiden. Helt otroligt så snabbt det gått, ångrar inte en sekund att jag åkte. Är så glad att jag hittat vänner här och att jag är så nära den bästa staden i hela världen, new york. Kan inte ens tänka mig att lämna denna staden, ska såklart bli jätte skönt att komma hem till sin familj och sitt riktiga hus. Men fyfan vilket helvete det kommer bli att lämna detta livet här, det kommer jag aldrig få tillbaka. Okej nu ska jag inte vara sån, 6 månader kvar att njuta. 


OCTOBER 11-14

  2013-10-15 / 02:54:00 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Hej mina vänner,
Ännu en helg har passerat vilket gick alldeles snabbt som vanligt men jag hade i alla fall en jätte bra helg. I fredags var jag bara här hemma med Tali och Zoe, vi tittade på Masterchef Junior som var jätte bra.. nya fredagsprogrammet helt klart. I lördags kom Anna till mig, vi hängde på Lifetime och gick på det mest pinsamma dans pass jag någonsin gått på, jag kan inte dansa, till och med instruktören påpekade det, då förstår ni hur pinsamt det var. Sen kom Hanna hem till mig, vi körde alla tre och handlade mat tills kvällen, gjorde pannacotta, åkte till Starbucks och sen gick vi en sväng. På kvällen lagade vi kyckling som var fylld med gorgonzola, klyftpotatis och gorgonzola sås plus en sallad, det godaste jag ätit på 6 månader. Smakade som hemma. Vi avslutade kvällen med vår egengjorda vita choklad pannacotta och filmen "Columbus has fallen" vilket var en väldigt bra film. Anna sov över hos mig och på söndagen åkte vi till in till city, mötte upp Hanna, gick och åt scones(som mer smakade som kakor) på Alice Tea Cup och sen gick vi en sväng nere i Soho innan vi tog subwayn mot Times Square, och vem var inte nere vid Christoper Street's station samtidigt som oss om inte självaste Henrik Lundqvist? Starstruck som jag är så blev jag ju helt crazy, och efter att Hanna hade hoppat av subwayn bestämde Anna och jag oss för att förfölja honom(vi är ganska creepy, stackars kille egentligen). Vi hoppade i alla fall av på samma station som honom och följde honom hela vägen hem så nu vet man var Henrik bor, jo man tackar.
 
Idag har det varit Columbus day här i USA så Zoe har varit ledig från skolan, Zoe, jag och Tali började dagen med att göra Rainbow Looms vilket är armband som man gör på en speciell bräda som är gjord av plast typ, det är otroligt populärt här och alla barn har det, antingen som armband, halsband eller ringar.. Så den trenden lär väl komma till Sverige i början av 2035 kanske. Sen begav jag och Zoe oss till en pizzeria för att möta upp en av hennes kompisar, käkade pizza och sen åkte vi till deras hus, flickorna lekte jätte bra så jag och tjejens nanny satt bara och pratade. Sen blev det Reading class och OT på eftermiddagen.
 
Hoppas allt är bra med er där hemma!
Förresten, Anna och Hanna har tagit några av bilderna, ingen stöldrisk uppstod.
 
Lördagen
Jag tog med Hanna och Anna till Bel Air... alltså dessa hus, finner inga ord.
 
Lördagen
Väldigt koncentrerad....
Henke baby
 
Man ser det kanske inte, men dom har gjort det jätte fint i South Orange med ljusslingor i alla träd.. God jul typ?
 
Och lite bilder från idag
Trött liten tjej
 
 
 

I'm sorry

  2013-10-11 / 04:27:24 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
Är jag sämst på att uppdatera min blogg eller? Förlåt.. Måste bättra mig. Förra helgen va jag i new york hela tiden, sov hos Anna, umgicks med henne och Lisa, vi shoppade(ovanligt), åt mat(ovanligt det med), tittade på bio, runner runner som inte är sevärd så se inte den och så gick vi längs 5th avenue och var irriterade på alla polacker som hade någon parad längs hela 5th.
Veckan har varit bra, det är redan fredag imorgon vilket är helt sjukt, veckorna går så snabbt. På tisdag har jag varit här i ett halvår.. Hur gick det till? 
Mina värdföräldrar är i Florida sen i onsdags så det är bara jag, Zoe och Tali hemma. Ska bli skönt med helg, lördagen ska spenderas här, vi ska till gymmet och sen ska vi laga mat och titta på film. På söndag blir det new york och då ska vi till ett fik med scones. Låter som en perfekt helg tycker jag. 

Där är en kvinna/tant ja vad hon nu är som är nanny och hämtar upp barn samtidigt som jag hämtar Zoe. Hon påpekar alltid att jag har märkessaker på mig, är det inte min klocka så är det mina solglasögon och är det inte solglasögonen så är det mina regnstövlar. Hon är rolig och skämtsam så hon tror att jag tjänar jätte bra bara för att jag har mäkes saker, jag förklarade att jag bara tjänade 200 dollar i veckan, så nu har hon kommit på att jag är strippa och att jag på det viset tjänar mina pengar, vi har samma humor så jag är helt med i spelet. Så jag var helt seriös och sa att ja det gjorde jag och att jag då gjorde det i brooklyn varje helg.. Så nu säger hon alltid hejdå någonting med rik haha kommer inte ihåg. Tänkte mest att det va en rolig sak att berätta!

Nu ska jag sova, här kommer lite blandade bilder från helgen och sånt. Och ni som undrar, ska hon inte nämna något om one direction eller Harry Styles i det här inlägget? Va inte oroliga, ska beskriva min kärlek för Harry just nu, jabaldjskakiajasuvakahaysbslxbksbshsbakajajahahbakanabajajajba = finner inga ord. 




















Min dag

  2013-10-04 / 01:25:17 / Livet som au pair / 1 KOMMENTARER
Är i skrivandes stund på gymmet.. Väntar på att mitt pass ska börja. Slutade tidigare idag, redan klockan 6 så jag åkte till gymmet för andra gången idag, hade inget annat att hitta på. Men alla pass här är alltid så himla roliga så det känns inte som träning.  Idag under min lediga tid var jag på short hills mall med Caroline, vi tittade i butiker och åt cheesecake på CF, mycket trevligt. Imorgon är de fredag och då ska jag passa Hannas söta värdbarn på kvällen, i helgen blir det NYC. Låt denna helg gå sakta, dom har en tendens till att alltid gå snabbt..


DET DÄR MED HEMLÄNGTAN...

  2013-10-02 / 02:44:33 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
Alla au pairer får nog det förr eller senare, annars är det nog något som inte står rätt till om man inte längtar hem någon gång. Nu har det i alla fall slått till på mig. Och det är inte kul ska jag säga er. Att jobba som au pair kan vara helt underbart ibland, känns som om man har världens lättaste jobb men ibland kan det även vara otroligt jobbigt och himla svårt. Att bo i en värdfamilj kan också vara jätte bra men samtidigt väldigt jobbigt ibland. Jag trivs verkligen i min familj, det gör jag, dom är amerikaner så det är inte alls som i Sverige. Vi har inte samma syn på barnuppfostran osv vilket kan göra det lite svårt ibland, men hur mycket man än trivs och jag tror det kvittar i vilken familj man hamnar i, om man trivs eller inte, så kommer man förr eller senare längta hem. Jag tror jag har hemlängtan för att Filippa nyss har åkt hem, har haft henne här nu i 9 dagar, haft någon att prata med exakt hela tiden och det är alltid roligt att få besök hemifrån även om det är jobbigt när de lämnar. Just nu känner jag bara längtan efter min familj, vill hem till min gata, mitt hus, mitt rum, min säng, mammas och pappas mat, familjemiddagar, att handla på ICA eller Coop(trodde aldrig jag skulle sakna det), att bara vara hemma, med folk jag verkligen känner, min riktiga familj.
Det gör ont i hela mig när jag vet att det är ett halvår kvar innan jag får se dom och befinna mig i Skurup igen, jag vet att det låter sjukt att jag längtar hem till Skurup, men när man åker iväg alldeles ensam till en stad man inte känner till, till en familj man från början inte känner och att försöka vara en babysitter samtidigt som man ska vara en familjemedlem här kan ibland bli väldigt konstigt. Jag ångrar verkligen inte en sekund att jag gjorde det här, inte en enda, är så himla glad att jag gjorde det och kan egentligen fortfarande inte förstå att jag åkte ifrån allt. Jag har skaffat mig nya vänner, upplevt så mycket, skaffat mig en andra familj i USA och mitt år är inte ens slut. Jag älskar att bo här, älskar att kunna åka in till New York varje helg, älskar att gå till gymmet varje dag med Hanna, älskar att gå på bio, shoppa, ut och äta och bara se allt men ibland måste man få längta hem lite, till "det vanliga" livet där hemma.
 
Jag älskar er allihopa där hemma, och jag längtar så mycket tills vi ses igen.
 
 

I DONT THINK YOU EVEN REALIZE

  2013-10-01 / 02:42:00 / Livet som au pair / 2 KOMMENTARER
HEJ!
Var ska jag börja? Det har hänt mycket sen jag skrev sist, jag och Harry Styles har gift oss, han har köpt ett jätte fint hus till oss i London, ska flytta dit i nästa vecka. Just kidding, har haft en JÄTTE bra tid nu när min kära Filippa varit här, lämnade henne på flygplatsen igår så nu är hon åter tilbaka i Sverige. Vi har hunnit med SÅ mycket, vi har shoppat, shoppat, shoppat och återigen shoppat. Jag har visat henne New York, vilket hon såklart älskade, vem älskar inte New York liksom? Och håll i er Farmor och Farfar, men vi har till och med tatuerat oss. Jag har numera ett stort skepp på min arm.. jätte nöjd verkligen! Skojade bara, hihi, jag har ett litet litet hjärta på min arm, bild kommer! Jag blev jätte nöjd i alla fall, vi hade tänkt på det ett tag så vi tog subwayn till Brooklyn för att gadda oss, min tatuering tog cirka 2 minuter och gjorde inte alls ont, medans filippas tatuering tog cirka 20 minuter och gjorde jätteont, stackaren!
Som en försenad present till mig på min födelsedag så hade Filippa bokat hotell en helg i New York, himla bra hotell med läge och alltihop, vill helt klart bo där igen! Vi har hunnit med så mycket, så jag låter alla bilder tala för sig... Och juste jag glömde nästan berätta det allra viktigaste som hände under resan, vi ställde klockan på två på natten(8 svensk tid) för att kunna boka biljetter till One Directions konsert i Köpenhamn den 16e juni, och gissa vad? VI FICK BILJETTER!! Och det är inga dåliga biljetter, utan vi fick biljetter längst fram, fattar ni, längst jäkla fram, jag kommer stå meter ifrån mina älskade killar! Vi har "early entry" på biljetter så vi släpps in tidigare än alla andra, åh jag är SÅÅÅÅÅÅ lycklig! 259 dagar kvar...
 
 
 
 
 
 
 
Och One Directions nya låt, eller ja den har blivit leaked från deras nya album. AMAZING